forex trading logo

Acasa
Modificari importante pentru elevii de gimnaziu, din anul scolar 2017-2018

Anul scolar 2017-2018 aduce schimbari in programa scolara pentru elevii de gimnaziu

De la introducerea de noi discipline pana la diminuarea frecventei predarii altora deja existente, anul scolar 2017-2018 vine cu noutati pentru elevii de gimnaziu.

Ministerul Educatiei a publicat noile programe pentru informatica, materie care ar urma sa devina obligatorie pentru clasele V-VIII.

Sisteme de calcul la clasa a cincea, algoritmi si animatii grafice in a sasea, notiuni de baza ale limbajelor de programare in clasa a saptea, iar in clasa a opta, elevii ar urma sa invete cum sa creeze pagini web.

Profilul absolventului a fost elaborat impreuna cu specialisti in educatie si este axat pe urmatoarele obiective clare: matematica, stiinte si tehnologii, competente antreprenoriale, sociale, civice si de exprimare culturala, competente digitale si comunicare.

La baza acestui plan sta un principiu important – acela de a oferi profesorului timp pentru creativitate si inovare, dar si pentru resurse educationale deschise.

Astfel, conform noului plan, 75% din timpul petrecut la clasa va fi dedicat proceselor de predare si evaluare, iar restul de 25% vor fi la dispozitia profesorului pentru consolidare, activitati remediale sau altele, in functie de nevoile clasei, identificate de acesta.

 

 


Powered by ScoalaAfumati!. Copyright 2013

Secured by Siteground Web Hosting